Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

"Η ακρίδα που έγινε βασιλιάς" της Μαριαλένας Νικολοβγένη


Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα μακρινό χωριό ζούσε ένας βασιλιάς. Αυτός ο βασιλιάς ήταν δυστυχισμένος γιατί μια μάγισσα τον είχε καταραστεί και τον είχε μεταμορφώσει σε ακρίδα επειδή την έδιωξε από το βασίλειό του. Οι κάτοικοι όμως του χωριού και όλα τα πλάσματα του δάσους, επειδή εκείνος τους προστάτεψε απ τη κακιά μάγισσα, θέλησαν να τον βοηθήσουν. 

Έτσι...
μαζεύτηκε όλο το χωριό κι όλα  τα ζωάκια κι έκαναν συνέλευση για το τι πρέπει να κάνουν. Ο εξερευνητής που ήταν εκεί τους ενημέρωσε ότι φτιάχνει κάτι μαγικά παπούτσια, τα οποία αν τα φορούσαν στην ακρίδα εκείνη θα ξαναγινόταν ο αγαπημένος τους βασιλιάς. Όλοι συμφώνησαν με τον εξερευνητή κι άρχισαν να τον βοηθούν έτσι ώστε να τελειώσει γρηγορότερα την κατασκευή του. 

Αφού τελείωσαν με την κατασκευή τους, τοποθέτησαν προσεκτικά την ακρίδα σε ένα θάλαμο γεμάτο φως,  γιατί μόνο με το φως θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν τα παπούτσια και να επαναφέρουν τον βασιλιά. Τοποθέτησαν προσεκτικά την ακρίδα σε μια καρέκλα κι ο ερευνητής με πολύ λεπτές κινήσεις, για να μη τραυματίσει τα ποδαράκια της τοποθέτησε τα παπουτσάκια. Ύστερα, πάτησε το κουμπί κι ο θάλαμος άρχισε να φωτίζει και τα μαγικά παπούτσια να ενεργοποιούνται. Όλοι παρακολουθούσαν με αγωνία το πείραμα. 
Πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα, αλλά τίποτα. Δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα. Ο εξερευνητής προσπαθούσε να καταλάβει τι γίνεται λάθος και δεν πετυχαίνει το πείραμά του. 

Μετά από λίγη ώρα, του ήρθε αναλαμπή! Η ακρίδα είναι έντομο και ζει στη φύση. Για να ενεργοποιηθεί θα έπρεπε να την πάνε στο φυσικό της περιβάλλον, εκεί που ο ήλιος θα ήταν το φυσικό της φως. Έτσι, χωρίς να χάνουν χρόνο έβαλαν την ακρίδα σε ένα βάζο και τη μετέφεραν στο δάσος, δίπλα στη λίμνη. 

Ακούμπησαν το βάζο στο γρασίδι κι άφησαν την ακρίδα να βγει. Ήταν μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα κι όλη φύση χαιρόταν το απαλό ζεστό φως του ήλιου. Η ακρίδα στο φως του ήλιου άρχισε να ενεργοποιείται. Τα παπουτσάκια της άρχισαν να φωτίζονται . Και ναι, η ακρίδα μεταμορφώθηκε! Μέσα σε λίγα λεπτά ο αγαπημένος τους βασιλιάς ήταν και πάλι κοντά τους. 

Εκείνη τη μέρα, όλο το παλάτι, όλο το χωριό κι όλα τα ζωάκια γιόρτασαν την επιστροφή του αγαπημένου τους βασιλιά…

Συγγραφέας: Μαριαλένα Νικολοβγένη - φοιτήτρια Tabula Rasa



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου