Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

"Ένας πρίγκιπας στην Αθήνα" της Μαριαλένας Νικολοβγένη

     Η Λίζα είναι ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας . Το ξενοδοχείο, το κληρονόμησε από τον παππού της, επειδή ήταν η αγαπημένη του εγγονή και η μόνη που τον φρόντιζε μέχρι το τέλος της ζωής του. Η Λίζα το αγαπούσε πολύ αυτό το ξενοδοχείο και γι αυτό είχε επιλέξει να μένει εκεί, σε μια από τις σουίτες του. Στις δεκαετίες του ’60 ήταν από τα καλύτερα στη πόλη. Μια μέρα, ο πρίγκιπας  της Αγγλίας, Ροδόλφος, ήθελε να επισκεφτεί την Αθήνα και διάλεξε για να μείνει, το ξενοδοχείο της Λίζας. Η Λίζα όταν έμαθε ποιος ήταν...
ενθουσιάστηκε και φρόντισε η ίδια ώστε ο Κόμης να μείνει ευχαριστημένος  απ την εξυπηρέτηση. 

     Η Ερμίνα, η καλύτερη φίλη της Λίζας, όταν έμαθε τα ευχάριστα , φρόντισε να μείνει στο ξενοδοχείο μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, για να δούνε από κοντά έναν πρίγκιπα.  
     Ο πρίγκιπας έφτασε μια εβδομάδα μετά την τηλεφωνική του κράτηση. Η άφιξη του έγινε αισθητή, τόσο από το προσωπικό του ξενοδοχείου όσο κι απ τους πελάτες του. Η λιμουζίνα στάθηκε έξω απ την είσοδο και μια ομάδα από πέντε σωματοφύλακες , προστάτευαν τη μεγαλειότητά του. Η Λίζα ειδοποιήθηκε  και κατέβηκε άμεσα στη ρεσεψιόν για να τον υποδεχτεί. 

     Όταν τον αντίκρισε ήταν σαν να τη χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Εντυπωσιάστηκε από την απλότητα, την ευγένεια  και την απαράμιλλη ομορφιά του. Για μια στιγμή, μεταφέρθηκε σε άλλους κόσμους, αισθάνθηκε σαν πριγκίπισσα παραμυθιού ενώ μπροστά της υποκλινόταν ο ιππότης με τα άσπρο άλογο . Επανήλθε, όμως, γρήγορα, ενώ  παραξενεύτηκε από το βλέμμα του πρίγκιπα, που ήταν καρφωμένο πάνω της.

     Τελικά αυτό που αισθάνθηκε από τη πρώτη στιγμή που τον είδε, επαληθεύτηκε κι  από τον πρίγκιπα. Όσες μέρες έμενε στο ξενοδοχείο, ήταν  συνέχεια μαζί. Αντάλλασαν πληροφορίες για τους κόσμους τους, αστειεύονταν, κι ο έρωτας δεν άργησε να τους συναντήσει. Η φίλη της χαιρόταν για τη Λίζα, ενώ ο αρραβωνιαστικός της  έβλεπε με «στραβό μάτι» αυτή τη σχέση. Κάτι έπρεπε να κάνει προκειμένου να τους χωρίσει. Εκείνος ήταν ερωτευμένος με τη Λίζα και με τη περιουσία της. Σκόπευε σύντομα να χωρίσει την Ερμίνα, αλλά πρώτα έπρεπε να σταματήσει αυτό που γινόταν με τον πρίγκιπα.

     Οι μέρες κυλούσαν υπέροχα για την Λίζα και τον Ροδόλφο. Ένα βράδυ που οι δυο άντρες βρέθηκαν  μόνοι τους στο μπαρ του ξενοδοχείου, περιμένοντας τις κοπέλες, ο αρραβωνιαστικός  της Ερμίνας , άρχισε να λέει στον πρίγκιπα, τα υποτιθέμενα μυστικά για τις ερωτικές προτιμήσεις  και τα ερωτικά παιχνίδια που  η Λίζα είχε εξομολογηθεί στη φίλη της. Ένα από αυτά, ήταν η βία στο κρεβάτι. Του εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τι έπρεπε να κάνει, προκειμένου να ευχαριστήσει την αγαπημένη του, κι ο πρίγκιπας άκουγε με προσοχή.

     Το βράδυ της ίδιας ημέρας, αφού γύρισαν από τη βόλτα τους στη νυχτερινή Αθήνα, τα ζευγάρια αποσύρθηκαν εξαντλημένοι στις σουίτες τους. Ο Ροδόλφος, αφού βεβαιώθηκε πως η Λίζα είχε κοιμηθεί, σηκώθηκε από το κρεβάτι κι άρχισε να υπνοβατεί μέσα στη σουίτα. Στο πέρασμά του από τους χώρους, πήρε τη γραβάτα του, μια ζώνη κι ένα μαντήλι και κατευθύνθηκε προς τη κρεβατοκάμαρα. Η Λίζα είχε ξυπνήσει, αλλά περίμενε να δει τι θα κάνει εκείνος, γιατί δεν ήθελε να τον τρομάξει και να τον ξυπνήσει από την υπνοβασία του. Όταν εκείνος τη πλησίασε άρχισε να τη δένει. Στην αρχή νόμιζε ότι της έκανε πλάκα. Στη συνέχεια βλέποντας τις διαθέσεις του, ταραγμένη, άρχισε να του λέει να σταματήσει, όμως ,εκείνος δεν σταμάταγε και συνέχιζε να προσπαθεί με τη βία να την ακινητοποιήσει .  Η Λίζα, τότε, του έριξε ένα ποτήρι με νερό στο πρόσωπο για να τον ξυπνήσει. Εκείνος της εξήγησε τι ακριβώς είχε συμβεί και τι ακριβώς του είπε ο άντρας της φίλης της. Εκείνη τον συγχώρησε και γέλασε μαζί του για το ρόλο που προσπάθησε να παίξει.

     Την άλλη μέρα, η Λίζα ενημέρωσε την κολλητή της για τα καμώματα του άντρα της. Η Ερμίνα συνειδητοποίησε τους σκοπούς του άντρα της  και αποφάσισε να τον χωρίσει εκείνη πρώτη ,αφού φύγουν αρχικά από το ξενοδοχείο. 

     Η Λίζα και ο Ροδόλφος  παρέμειναν ερωτευμένοι κι ευτυχισμένοι . Η Λίζα πήγε μόνιμα στην Αγγλία ενώ η Ερμίνα έγινε συνέταιρος της Λίζας κι ανέλαβε εξ ολοκλήρου το ξενοδοχείο. 

Συγγραφέας: Μαριαλένα Νικολοβγένη - φοιτήτρια Tabula Rasa 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου