Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

"Φέτα κανείς;" της Αφροδίτης Μαυρογονάτου

     Κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και ένας κόκκινος όγκος με κοιτούσε. Είχα ντυθεί ντομάτα. Κόκκινο κολάν, κόκκινη μπλούζα και μία ολοστρόγγυλη κόκκινη κατασκευή γύρω μου. Και το αποκορύφωμα; Μια στέκα που κατέληγε σ' ένα πράσινο κοτσάνι. Άλλες ντύνονται σέξυ καλόγριες, σέξυ νοσοκόμες, στρατιωτίνες κι εγω ντύθηκα...
ντομάτα! Ούτε καν σέξυ ντομάτα!

     Ας όψονται οι φίλες μου που κάθε χρόνο ντυνόμαστε θεματικά. Πέρυσι το θέμα ήταν θρίλερ. Εγώ ντύθηκα Τζέισον, απ' το Παρασκευή και δεκατρείς, η Μαρία Χάνιμπαλ Λέκτερ, η Σοφία η κούκλα απ?το Saw και η Κάτια the Ring. Κι εκεί που προκαλούσαμε δέος και τρόμο όπου μπαίναμε, ξαφνικά χορεύαμε Macarena και Volare.

     Φέτος είχαν την ιδέα να ντυθούμε λαχανικά. H Μαρία ραπανάκι, η Σοφία μπάμια και η Κάτια αγγινάρα κι εγώ ντομάτα.

     Έτσι λοιπόν, πήραμε σβάρνα τα αποκριάτικα πάρτυ και καταλήξαμε στο Γκάζι. Για να μπούμε μέσα ήταν μια μικρή πρόκληση. Αφού πάτησα την Ποκαχόντας, σκούντηξα έναν αστροναύτη, με χούφτωσε ο Τόνυ Σφήνος και ξενύχιασα τον Κόμη Δράκουλα φτάσαμε κοντά στην μπάρα.

     Λίγο μετά τα πρώτα ποτά, το μάτι μου έπεσε σε κάποιον που είχε ντυθεί τυρί φέτα. Είχε μπει σε μια άσπρη τετράγωνη κατασκευή, φόραγε άσπρα και στο μέτωπο έλεγε ΦΕΤΑ. Δεν ξέρω αν αναπόλησα τις ψαροταβέρνες στο μικρολίμανο που πήγαινα όταν ήμουν μικρή και έπεφτα με τα μούτρα στη φέτα της σαλάτας όμως κάτι σκίρτησε μέσα μου. Έπρεπε να του μιλήσω!

     Έπρεπε να βρω κάτι έξυπνο να πω. "Γεια, είμαι ντομάτα Κρήτης, θες να γίνουμε χωριάτικη;" Χα χα πολύ αστείο, σαν τις ατάκες καμακιού του των 80'ς. "Γιου αρ μπιουτιφουλ, αι λαβ γ ιου!" Βρες κάτι πιο έξυπνο!

     "Βάζω ντομάτα, βάζεις φέτα;" Nαι πολύ πιο έξυπνο! Αχ σκέψου σκέψου! Κι εκεί που τον κοίταζα να χορεύει Gangam style και χιλιάδες πιθανοί συνδυασμοί προσέγγισης με κατέκλυζαν, τον πλησίασε μία που είχε ντυθεί Gouda. Κάτι του είπε και χορεύανε μαζί.

      Τελικά οι δεσμοί των τυριών είναι πιο δυνατοί, μονολόγησα και έψαξα στη λαοθάλασσα μήπως βρω κανέναν ντυμένο αγγούρι!

Συγγραφέας: Αφροδίτη Μαυρογονάτου - φοιτήτρια Tabula Rasa


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου