Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

"Τυφλό ραντεβού" της Γεωργίας Μαρίνου



     Η Σοφία κοιτούσε προβληματισμένη το περιοδικό με τις αποκριάτικες στολές. Ποια ήταν η σωστή επιλογή; Θα ήταν η πρώτη φορά που θα συναντούσε τον Κώστα και ήθελε να κάνει καλή εντύπωση. Πήρε τηλέφωνο την κολλητή της φίλη Φαίη. Εκείνη της είπε να βάλει κάτι που θα προβάλλει τον εαυτό της. Η Σοφία πλέον ήταν σίγουρη. Μία στολή της mini mouse ήταν ότι έπρεπε.  Έκλεισε το τηλέφωνο χωρίς να περιμένει απάντηση από τη Φαίη και έτρεξε αμέσως στο πιο κοντινό μαγαζί με στολές.

      Το πάρτι ήταν το βράδυ. Εκεί είχαν δώσει ραντεβού. Δεν μιλούσαν πολύ καιρό μέσω ίντερνετ με τον Κώστα. Μόνο μερικούς μήνες. Η Σοφία αποφάσισε...
να το ρισκάρει και να κανονίσει ένα τυφλό ραντεβού μαζί του. Τόσο καιρό δεν είχαν ανταλλάξει καμία φωτογραφία, επομένως έπρεπε να φαίνεται πολύ όμορφη. 
     Τον τελευταίο χρόνο η Σοφία είχε έρθει στην Αθήνα για σπουδές, μακριά από το σπίτι της, τους φίλους της. Η γνωριμία της με τον Κώστα ήταν μία καλή αρχή, κι ας ήταν ένας άγνωστος. 

     Μερικές ώρες μετά έτρεχε στο σαλόνι για να προλάβει να ετοιμαστεί. Κοιτάχτηκε στον καθρέφτη, άνοιξε το κραγιόν της, προσπάθησε να είναι πολύ προσεχτική στο βάψιμο της, ο ήχος του τηλεφώνου όμως την τάραξε και το κραγιόν πέρασε πάνω από τα χείλη της.  Ήταν ο αδελφός της ο Ντίνος. Είχε έρθει στην Αθήνα, η Σοφία ταράχτηκε, θα έπρεπε να πάει να τον πάρει από τα κτέλ και θα καθυστερούσε στο πάρτι. Πριν προλάβει να αγχωθεί περισσότερο, ο αδελφός της, της  επιβεβαίωσε πως απόψε θα έμενε σε έναν φίλο του και θα  πήγαινε αύριο να τον φιλοξενήσει. Η Σοφία ανακουφισμένη έκλεισε το τηλέφωνο. Έβαλε τα παπούτσια της πήρε την τσάντα και το παλτό της. Ήταν έτοιμη να ανοίξει την πόρτα όταν κατάλαβε πως ήταν ακόμα μουτζουρωμένη από το κραγιόν.

     Ετοιμάστηκε και ανοίγοντας την πόρτα κίνησε για το πάρτι. Ο Κώστας την είχε ενημερώσει πως θα ντυνόταν Ζορό. Το πάρτι ήταν με ανοιχτή πρόσκληση και γινόταν σε ένα μαγαζί με live μουσική.  Όταν μπήκε μέσα η Σοφία άρχισε να κοιτάζει γύρω της ψάχνοντας για τον Ζορό. Ήταν εκεί καθόταν στον καναπέ. Επιτέλους θα πήγαινε να του μιλήσει για πρώτη φορά από κοντά. Τα πόδια της έτρεμαν.

     Τον χαιρέτησε. Εκείνος αρχικά δεν της έδωσε καμία σημασία.

«Μάλλον δεν θα με άκουσε», σκέφτηκε η Σοφία.

     Έκανε άλλη μία προσπάθεια εκείνος την κοίταξε περίεργα. Η Σοφία του εξήγησε πως είναι η mini mouse. Εκείνος της ζήτησε συγγνώμη και της είπε πως περιμένει τη Λαίδη Μάριον και όχι τη mini mouse.  Έφυγε απογοητευμένη, μάλλον είχε κάνει λάθος. Κοίταξε γύρω της αναζητώντας άλλο Ζορό. Μάταια όμως, μάλλον δεν είχε έρθει. Πήγε στην τουαλέτα να φρεσκάρει το μακιγιάζ της.  Λίγο πριν μπει μέσα είδε κι άλλο Ζορό να βγαίνει από εκεί. Τον σταμάτησε  και τον ρώτησε αν έψαχνε την Μίνι. Εκείνος την αποκάλεσε τρελή κι έφυγε. Η Σοφία απογοητευμένη έκατσε στο μπαρ.  Ο νεαρός που σέρβιρε τα ποτά, κατάλαβε τι συνέβαινε και της είπε: 

«Δεν ήρθε ε;»  

     Εκείνη του απάντησε πως δεν θα έβρισκε ποτέ το Ζορό της. Ο νεαρός άντρας της έκανε νόημα να κοιτάξει δίπλα της.  Τον είδε, ήταν αυτός που έψαχνε. Η Σοφία τον ρώτησε δειλά αν ονομάζεται Κώστας. Εκείνος απάντησε θετικά, τη ρώτησε αν είναι η Σοφία. Τελικά κατάφεραν να βρεθούν.

     Αποφάσισαν πως είχε έρθει η ώρα να βγάλουν τις μάσκες τους. Επιτέλους θα τον έβλεπε.  Έβγαλαν σύγχρονος τις μάσκες και αυτό που αντίκρισαν γινόταν μόνο σε ταινίες! Η Σοφία ούρλιαξε γιατί μπροστά της έβλεπε τον αδελφό της. Ο Ντίνος είχε σοκαριστεί. 

«Γιατί έδωσες ψεύτικο όνομα; Και γιατί δεν είπες πως θα πήγαινες σε πάρτι μασκέ;»

«Το όνομα μου έδωσα, απλά όχι ολόκληρο. Και που θες να ξέρω πως θα πας κι εσύ στο ίδιο πάρτι;»

     Μετά από αρκετούς καυγάδες, κατάλαβαν πως έπρεπε να ηρεμίσουν. Το τυφλό ραντεβού της Σοφίας ήταν ο αδελφό της.  Καταράστηκε την τύχη της και συνέχισε να πίνει το ποτό της. Ξαφνικά ήρθε δίπλα της ο πρώτος Ζορό που είδε το ίδιο βράδυ. Της είπε πως η Λαίδη Μάριον τον έστησε και τη ρώτησε αν ήταν πρόθυμη να χορέψει μαζί του. Η Σοφία δεν έχασε την ευκαιρία.

     Ο Ντίνος σκέφτηκε πως τουλάχιστον ας περάσει κάποιος από τους δύο καλά αυτό το βράδυ. Πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη σκέψη του μία “σέξι νοσοκόμα” τον πλησίασε.

     Τελικά εκείνο το βράδυ έκρυβε πολλές εκπλήξεις, αλλά πέρασαν όλοι καλά. Η Σοφία και ο Ντίνος δεν ξαναμίλησαν γι αυτό που τους συνέβη.  Πήραν και οι δύο ένα καλό μάθημα πως τα τυφλά ραντεβού είναι λίγο… επικίνδυνα.

Συγγραφέας: Γεωργία Μαρίνου - φοιτήτρια Tabula Rasa 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου