Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

"Το πνεύμα της εκδίκησης" του Μάνου Σφυράκη

     …Ένοιωθε απόλυτα προδομένη και έμοιαζε τρομακτικά εξαγριωμένη, αντικρίζοντας τον μετά από έναν ολόκληρο χρόνο. Για εκείνη όμως ο χρόνος δεν είχε πλέον σημασία…

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

"Απόκριες: γιορτή απωθημένου" της Λίνας Χαλβατζόγλου

     Η ψευδαίσθηση μερικών ημερών ότι όλα επιτρέπονται θεωρώ πως είναι ότι χειρότερο μπορεί να προσφέρει ο δυτικός πολιτισμός στο συλλογικό ασυνείδητο. Γιατί του κρύβει την μεγάλη αλήθεια πως όταν είσαι συνεπής με τον εαυτό σου και ζεις συνειδητά τη ζωή σου, όλα σου επιτρέπονται πάντα. Αλλά ας μιλήσουμε συγκεκριμένα για τις ελληνικές απόκριες... τη γιορτή του απωθημένου.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

"Επιλογή ή ανάγκη" του Αργύρη Γιαμάλογλου



     Η ώρα είχε περάσει πολύ. Ούτε που είχα καταλάβει ότι είχε φτάσει μεσημέρι. Εγώ ακόμα καθισμένος στην άσπρη δερμάτινη πολυθρόνα, στον προθάλαμο του ψυχολόγου. Να περιμένω υπομονετικά τη σειρά μου έχοντας διαβάσει όλα τα επιστημονικά περιοδικά που είχε στο τραπεζάκι. Ο ψυχολόγος μου πρέπει να είναι ο μοναδικός που σου λέει «έλα για μια μονόωρη συνεδρία» και καταλήγεις να φύγεις μετά από 5 ώρες. Παθιάζεται. Καμιά φορά τον λυπάμαι. Τον φαντάζομαι να πηγαίνει σπίτι του και να κλαίει στο ώμο της γυναίκας του, προσπαθώντας να αποβάλει έτσι, όλα αυτά που άκουσε όλη μέρα. Δύσκολο επάγγελμα, δε θα μπορούσα να το κάνω ποτέ. Σε μια έρευνα είχα διαβάσει πως η πλειοψηφία των ψυχολόγων πάσχει από κατάθλιψη. Το πιστεύω.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

"Γνώριμο λιμάνι" του Μαρίνου Γεωργιόπουλου

Πόσο είναι δύσκολο και ωραίο απλά να είσαι
Μόνες στιγμές που τα γρανάζια σταματάνε
Και εσύ φοβάσαι κάθε πόρτα που ανοίγει
Αν δεν κινείσαι τα γρανάζια σε πατάνε