Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η σχολή Tabula Rasa στην «Πρωινή Ενημέρωση Alpha».


Γυρίσματα για την πρωινή ενημέρωση την «Πρωινή Ενημέρωση Alpha» με τον Σπύρο Χαριτάτο, έγιναν στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, με θέμα τα special effects και το face painting ενόψει του τριημέρου.

Η ψιμυθίωση δεν είναι μόνο τέχνη αλλά και επιστήμη. Όπως κάθε τέχνη έχει ιδιαίτερες τεχνικές και όπως κάθε επιστήμη έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Οι Παραστατικές Τέχνες: Το θέατρο, ο χορός, το τραγούδι, η μουσική, ανέκαθεν αποτελούσαν μια μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης τάσεων και προβληματισμών ιστορικής πραγματικότητας. Η απεικόνιση συμβάντων (φανταστικών ή πραγματικών) είχε πάντοτε ανάγκη τις τεχνικές μεταμφίεσης. Από τους αρχαίους χρόνους η χρήση μάσκας κάλυπτε αυτή ακριβώς την ανάγκη. Της μετάλλαξης του προσώπου σε κάτι διαφορετικό από αυτό που στην πραγματικότητα είναι. 

Με λίγα λόγια το face painting είναι η αρχιτεκτονική του προσώπου. Παίρνει μια δομή και την μετασχηματίζει σε μια άλλη. Την εμπλουτίζει, της αλλάζει τα στοιχεία, το ύφος, τα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητα. Είναι μεγάλη μαγεία οι γνώσεις των τρικ της "μετάλλαξης".

Πως γίνεται το face painting, ποια είναι τα μυστικά του σωστού μακιγιάζ και ποιες είναι οι τεχνικές των special effects μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ολοκληρωμένο ρεπορτάζ αυτό το Σαββατοκύριακο στην «Πρωινή Ενημέρωση Alpha» στις 07:00 το πρωί.

Καθηγήτρια τμήματος μακιγιάζ: Τζένη Άνθη
Σπουδαστές τμήματος μακιγιάζ: Αναστασία Μπικάκη, Παναγιώτα Ανδρουλιδάκη, Αλεξάνδρα βιδάλη, Ιωάννα Μιχαήλ
Σπουδαστές τμήματος υποκριτικής: Αντωνία Κατσή, Ιωάννα Ανδρονή, Βασιλική Κοντοσώρου, Δημήτρης Παραδείσης 

Όλοι λατρεύουν το face painting. Εσείς;

Καλό τριήμερο σε όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου