Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Η συγκινητική animated ταινία μικρού μήκους που κέρδισε το όσκαρ.

Το "Feast" είναι η ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους που κέρδισε στην κατηγορία της όχι μόνο στα φετινά 87α βραβεία Oscar, αλλά και στα 42α βραβεία Annie (βραβεία ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους).

Η ταινία πραγματεύεται την ζωή ενός κουταβιού Boston terrier και ενός νεαρού που το παίρνει από το δρόμο όπου ζούσε αδέσποτο. Μέσα από τα μάτια του κουταβιού ξεδιπλώνεται η ζωή του νεαρού με μοναδική βάση τα γεύματα που μοιράζεται ο νεαρός με το κουτάβι.

Το "Feast" δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το σύστημα Meander (το ίδιο με του "Paperman") και ήταν η πρώτη φορά που αυτό το εργαλείο χρησιμοποιήθηκε για έγχρωμη ταινία. Ο σκηνοθέτης, Patrick Osborne, πριν το Feast, ήταν επικεφαλής animation στην ταινία "Big Hero 6".

Η ιδέα για την ταινία αυτή ξεκίνησε από μια εφαρμογή που λέγεται 1secondeveryday και η οποία επιτρέπει στον χρήση να καταγράψει κάθε μέρα βίντεο ενός δευτερολέπτου και μετά να τα ενώσει όλα σε μια ταινία. Ο Osborne χρησιμοποίησε αυτή την εφαρμογή για να δημιουργήσει ένα φιλμ με τα γεύματα που έφαγε το 2012, πράγμα που σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει τη βάση για ένα όμορφο φιλμ μικρού μήκους.

Η κάμερα επικεντρώνεται στο κουτάβι Winston και στα γεύματα του, αφήνοντας τους ανθρώπινους χαρακτήρες σχεδόν εκτός εμφάνισης. Ακριβώς επειδή η ταινία αποτελείται από μικρές σκηνές, τα φαγητά που εμφανίζονται έπρεπε να δείχνουν λαχταριστά και αναγνωρίσιμα με την πρώτη ματιά. 

Το κουτάβι αποφασίστηκε να είναι Boston Τerrier για τρεις κύριους λόγους. Πρώτον, οι δημιουργοί ήθελαν μια ράτσα που να μην έχει εμφανιστεί ξανά σε καμία ταινία της Disney. Δεύτερον, η ράτσα αυτή είναι αρκετά μικρή κι έτσι μπορεί εύκολα να φανεί ότι χρειάζεται βοήθεια από κάποιον για να βρεθεί πάνω σε μια καρέκλα στο τραπέζι ή κάτω από αυτή. Τρίτον, εξαιτίας του επίπεδου animation στυλ της ταινίας, μια ράτσα με διακριτά χρώματα όπως του Boston Terrier βοηθάει το κοινό να παρατηρήσει και τις πιο λεπτές κινήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου