Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Η σπουδάστρια της Tabula Rasa, Δέσποινα Φίλιου, παρουσιάζει "Τα παραμύθια της Πεπίκας"

Τα παραμύθια υπήρξαν για όλους η πρώτη μας επαφή με τη ζωή και τις δυσκολίες της, δεν είναι μόνο ψυχαγωγία. Είναι μια πόρτα της παιδικής ηλικίας που ανοίγει για να ρίξουν τα παιδιά τη δική τους ματιά στο μέλλον. Επιδρά στην ψυχοσύνθεση του παιδιού, το βοηθά να ωριμάσει, να κατανοήσει το «άγνωστο» και να έρθει σε επαφή με τον χώρο της φαντασίας. Έναν χώρο πέρα από τα στενά όρια της πραγματικότητας.
 
Η Δέσποινα Φίλιου είναι συγγραφέας παραμυθιών και διηγημάτων. Η αγάπη της για τα παιδιά ήταν αυτή που την οδήγησε στην συγγραφή παιδικών βιβλίων και στο να είναι ανάδοχος στο παιδικό χωριό SOS στη Βάρη. Παρακολούθησε ένα πρακτικό ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο για τη διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς στην παιδική ηλικία, καθώς και το σεμινάριο «Παραμύθι – εφηβική λογοτεχνία» που διδάσκεται από την Αντιγόνη Πόμμερ στη σχολή δημιουργικής γραφής Tabula Rasa. Αυτόν τον μήνα παρουσιάζει το καινούργιο της βιβλίο "Τα παραμύθια της Πεπίκας".

Ο γνωστός Σουηδός σκηνοθέτης και μάγος της αφήγησης Ίνγκμαρ Μπέργκμαν είπε κάποτε πως η διαφορά ανάμεσα στο ψέμα και το παραμύθι είναι ότι το ψέμα σε βοηθά να υπεκφεύγεις τις δυσκολίες της ζωής, ενώ το παραμύθι να τις αντιμετωπίζεις. Έτσι, κάθε παραμύθι έχει τις δικές του φανταστικές ιστορίες και περιλαμβάνει περιπέτειες, συμβολισμούς και ηθικά διδάγματα. 

Όλα τα παιδιά είναι καλεσμένα της Πεπίκας, της Δέσποινας Φίλιου και των εκδόσεων Οσελότος, στο Polis Art Cafe την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 17:00.

Όσο και να σκεφτείτε, δε θα καταφέρετε να βρείτε καλύτερο τρόπο για να περάσετε μαζί με τα παιδιά σας την Κυριακή το απόγευμα.

Εμείς ευχόμαστε στην Πεπίκα να αγαπηθεί ακαριαία, όπως της αξίζει, και στην δική μας Δέσποινα να μην σταματήσει να είναι  δημιουργική, για χάρη των παιδιών του κόσμου.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου