Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

1ο Athens Spirit Film Festival με χορηγό επικοινωνίας το εργαστήρι Tabula Rasa

Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας, με εσάς τους συνοδοιπόρους, την πιο γνωστή ιστορία του κόσμου; ο ήρωας προχωράει, δυσκολεύεται, πονάει, μαθαίνει, χαίρεται λίγο, μετά προχωράει, δυσκολεύεται, πονάει, μαθαίνει, χαίρεται λίγο περισσότερο, μπορεί & να ερωτεύεται, να ξαποσταίνει αλλά δεν σταματάει ποτέ, συνεχίζει στο ίδιο μονοπάτι μέχρι που φτάνει στον στόχο του, στον ένα & αληθινό ‎στόχο του.

Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa ως χορηγός επικοινωνίας του 1st Athens Spirit Film Festival (19-25 Νοεμβρίου), υποστηρίζει τον επταήμερο αυτό εορτασμό που διοργανώνει η ομάδα Surfers4Life για τον κινηματογράφο, τη φιλοσοφία και την πνευματικότητα, που θα περιλαμβάνει: Μια ποιοτική επιλογή ταινιών, πνευματικού και φιλοσοφικού περιεχομένου. Ανάλυση και συζήτηση, από επιστήμονες, φιλοσόφους, συγγραφείς και ειδικούς σε θέματα πνευματικής και προσωπικής ενδυνάμωσης  (βίντεο εδώ), που θα ακολουθεί μετά από κάθε ταινία. Ένα debate με θέμα: «Η πνευματικότητα και η επιστήμη, συγκλίνουν;» Μία ημερίδα για τις "συνοικίες φωτός". Προϊόντική έκθεση. Μουσικές, θεατρικές και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις . Γιορτή λήξης . Και πολλές άλλες εκπλήξεις…

Είναι η ιστορία της ‎Οδύσσειας, του Μάτριξ, είναι ουσιαστικά η ιστορία της ανθρώπινης φύσης, όπως στην προκειμένη περίπτωση, είναι & η ιστορία αυτού του promo video του Athens Spirit Film Festival. Ο άνθρωποςανεβαίνει την σκάλα της εξέλιξης, όπου στο λεξιλόγιο των Surfers 4 Life είναι η η πυραμίδα του Maslow. Σε κάθε όροφο βλέπει μια ταινία που τον βοηθάει να εξελιχτεί, να πετάξει μια πλασματική ανάγκη ή πιστεύω του (ένα από τα πολλά & άχρηστα δηλαδή ρούχα που φοράει).


Μέχρι που φτάνει στην κορυφή της σκάλας, βάση της πυραμίδας του Maslow δηλαδή φτάνει στην αυτογνωσία, στην αυτοπραγμάτωση, στη φώτιση, στην υπέρσυνειδητότητα, όπου ουσιαστικά βιώνει την τέλεια ευδαιμονία, χαρά & αγάπη.

Ο Albert Einstein έλεγε: "δεν μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα με την ίδια συνειδητότητα που το δημιούργησαμε". Θέτοντας λοιπόν αυτή την βάση, πρωταρχικός στόχος αυτού του φεστιβάλ είναι να μας βοηθήσει να ανυψώσουμε την συνειδητότητα μας, να μπορούμε να διακρίνουμε καλύτερα τα καλά κρυμμένα μηνύματα που μας δίδονται στην καθημερινότητά μας & να πορευτούμε πιο ανάλαφρα μέσα σε αυτό το εσωτερικό μονοπάτι που ο καθένας μας έχει επιλέξει να διαβεί.

Πληροφορίες http://athensspiritfilmfestival.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου