Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Κεντρική εκδήλωση στις 12 και 13 Δεκεμβρίου από τις "Όψεις του Φανταστικού"



Τις Όψεις του Φανταστικού -το ένα και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα για την Λογοτεχνία του Φανταστικού- άρχισαν να τις διοργανώνουν οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές από το 2010, θέλοντας να δημιουργήσουν έναν πανελλαδικό θεσμό για την Λογοτεχνία του Φανταστικού. Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven», τις «Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές», θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της Λογοτεχνίας του Φανταστικού στην Ελλάδα.

Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει τις "Όψεις του Φανταστικού" ως χορηγός επικοινωνίας μιας και πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει εδραιωθεί πρώτα απ'όλα από την αγάπη του κόσμου.

Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που έγιναν τόσες πολλές εκδηλώσεις σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, και αρκετές σε συνεχόμενες ημερομηνίες, και η μαζική συμμετοχή και η πρωτοφανής επιτυχία έδωσε το θάρρος και το κουράγιο να συνεχίσει αυτή η δύσκολη προσπάθεια που άρχισε πριν από 10 χρόνια, με την δημιουργία του εκδοτικού οίκου.

Από τον Οκτώβριο του 2015 αρχίζουν οι Όψεις του Φανταστικού 2015-2016 με μια σειρά από μεγάλες εκδηλώσεις που άρχισαν σταδιακά από την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Κρήτη και την Πελοπόννησο και θα κορυφωθούν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο, με την μεγάλη, κεντρική εκδήλωση στις 12 και 13 Δεκεμβρίου!



Οι Όψεις του Φανταστικού στην Αθήνα θα διοργανωθούν το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στο Bullet Club (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 11, Αθήνα), από τις 11 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ, και τις δύο ημέρες.


Και τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ, δεκάδες συγγραφείς των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές θα παρουσιάσουν τα βιβλία τους, καλλιτέχνες θα εκθέσουν έργα τους με θέμα την Επιστημονική Φαντασία, θα γίνουν προβολές ταινιών εμπνευσμένες από την Λογοτεχνία του Φανταστικού, όπως παραδείγματος χάρη, η ταινία μικρού μήκους The Seed/ Ο Σπόρος (Σκηνοθεσία: Ιφιγένεια Κοτσώνη) και η ταινία μικρού μήκους «Edith», με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη (Σκηνοθεσία: Domenik Papaemmanouil).


Θα παρουσιασθούν επίσης ελληνικές ανθολογίες λογοτεχνικών ειδών που για πρώτη φορά κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα:

«Ραγισμένος χρόνος: Μύθοι εναλλακτικής ιστορίας» - Η πρώτη Ελληνική Ανθολογία Εναλλακτικής Ιστορίας

Η Πρώτη Ανθολογία Θεατρικών Μονόπρακτων Επιστημονικής Φαντασίας στην Ελλάδα - «Η αρχή και το τέλος»

Θεοί του ατμού: Steampunk οράματα - Η Πρώτη Ελληνική Steampunk Ανθολογία.

Επίσης, ο Jamie Anderson, θα μιλήσει μέσω skype για το έργο του πατέρα του, Gerry Anderson.

Θα παρουσιασθούν τα βιβλία του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, Ray Bradbury, βιβλία του Δημοσθένη Βουτυρά, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες διηγηματογράφους και πεζογράφους της ελληνικής λογοτεχνίας του Μεσοπολέμου, και τέλος, θα απονεμηθούν τα βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού, Larry Niven, βραβεία αφιερωμένα στον μεγάλο Αμερικανό συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, Larry Niven.


Η είσοδος και τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για όλους.
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου