Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Σεμινάριο συγγραφής παραμυθιού και εφηβικής λογοτεχνίας

Παρακολούθησε το σεμινάριο συγγραφής παραμυθιού και εφηβικής λογοτεχνίας και γίνε για λίγο ένας μικρός - μεγάλος παραμυθάς και ταξίδεψε τους μικρότερους αναγνώστες σου σε έναν άλλο κόσμο, έτσι όπως τον έχει πλάσει η δική σου φαντασία. Δείξε τους τη δική σου παραμυθοχώρα.

Αν σας αρέσουν τα παραμύθια, αν η φαντασία σας δεν έχει όριο και οι μάγισσες πετούν πάνω σε σκούπες στον φανταστικό σας κόσμο, αν οι λέξεις σας ζωγραφίζουν εικόνες και τα χρώματα μπερδεύονται με τα συναισθήματα, τότε σίγουρα είστε γεννημένος παραμυθάς.


Στον χειμερινό κύκλο σεμιναρίων που ξεκινάει στις 18/1/16, η Αντιγόνη Πόμμερ θα μας διδάξει να αξιοποιούμε τη φαντασία μας και να γράφουμε τα δικά μας παραμύθια, είτε αυτά είναι κλασικά, είτε σύγχρονα. Θα μάθουμε να δημιουργούμε χαρακτήρες και να τους βάζουμε σε δράση. Θα διδαχτούμε τη σημασία της γλώσσας και του ύφους που πρέπει να έχουμε ώστε να απευθυνόμαστε στην κάθε ηλικία.  

Οι συγκρούσεις οι χαρακτήρες πρέπει να σχετίζονται με την ηλικία των αναγνωστών για κάνουμε το βιβλίο να πάρει φωτιά στα χέρια τους. Επίσης, ο πρωταγωνιστής, καθώς και η πλειοψηφία από τους βασικούς χαρακτήρες θα πρέπει να είναι κοντά στην ηλικία τους, το θέμα να αγγίζει τα προβλήματά τους και το βασικότερο να μπορούμε να προσεγγίσουμε κοινωνικά, πολιτικά, εφηβικά, οικογενειακά θέματα αποφεύγοντας την αφήγηση-κήρυγμα.

Μαζί θα βρούμε όλες τις απαντήσεις σε αυτό το σεμινάριο, γιατί κάθε είδος έχει τα μυστικά του, μα πάνω από όλα θα συνειδητοποιήσουμε ότι στην ιστορία μας… όλα μπορούν να συμβούν. 



~ Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή.

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο  213 00 24291 ή στο 6940 655 331

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου