Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Σεμινάριο παγκόσμιας μυθολογίας

Στο μάθημα αυτό, οι σπουδαστές θ’ αντλήσουν στοιχεία της κουλτούρας, της λαϊκής παράδοσης, της μυθολογίας ανθρώπων απ’ τα πέρατα της γης, μέσα από παραμύθια, μύθους και θρύλους τους. Θ’ ανακαλύψουμε πόσα στοιχεία έχουν δανειστεί εμπορικοί συγγραφείς φαντασίας, όπως ο Τόλκιν και η Ρόουλινγκ ενώ παράλληλα, θα χρησιμοποιήσουμε  μοτίβα και στοιχεία για τις δικές μας αφηγήσεις. 

Ένα ταξίδι που ξεκινάει από την ελληνική μυθολογία και φτάνει μέχρι τα παγκόσμια μονοπάτια της.

Στο μάθημα αυτό, που θα γίνεται κάθε Σάββατο στις 20:00, η Αλεξάνδρα Χειμώνα, θα ξεκινήσει από τη μυθολογία των Ινδιάνων (μύθοι, θρύλοι, παραδόσεις, φυλές, πολιτιστικά χαρακτηριστικά τους), έπειτα θα μας οδηγήσει στους Γαλάτες, τους Ετρούσκους και τους αρχαίους Ρωμαίους. Θα προχωρήσουμε στην αγγλοσαξονική μυθολογία (Μέρλιν, Κάμελοτ, Εξκάλιμπερ, ιππότες, Άβαλον, κύκλος Αρθούρου) και θα καταλήξουμε στους Κέλτες, τους Ιρλανδούς, αλλά και στην Ινδική μυθολογία. 

Ταξιδεύοντας πιο ανατολικά, θα γνωρίσουμε την Κινέζικη και την Ιαπωνική μυθολογία ενώ στο γυρισμό μας προς τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, θα κάνουμε μια στάση στη Ρωσία και τους μύθους της. Θα δούμε θρύλους και παραδόσεις από τη Φιλανδία και γενικότερα τη Σκανδιναβία, και θα καταλήξουμε στην πολύ πλούσια Αιγυπτιακή μυθολογία.
 
Τέλος, θα ασχοληθούμε με τη συγκριτική μυθολογία, που περιλαμβάνει εντοπισμούς προλήψεων κάθε λαού, κοινά σημεία - διαφορές μοτίβων κάθε χώρας, έργα όπερας, ταινίες και βιβλία με χαρακτήρες μυθολογικών διηγήσεων.   


~ Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή.

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο  213 00 24291 ή στο 6940 655 331

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου