Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας

"Η φωτογραφία, αντί να παρουσιάζεται ως απεικόνιση της πραγματικότητας, αποτελεί κάτι που δημιουργήθηκε για να μας δείξει πράγματα που αισθανόμαστε και όχι αναγκαστικά όσα βλέπουμε." - ROBINS

Θέλεις να κάνεις τις σκέψεις σου εικόνα; Θέλεις να αποτυπώσεις τη φαντασία σου στο χαρτί; Θέλεις να παίξεις με το φως; Τότε η τέχνη της φωτογραφίας, είναι το αντικείμενο που σε εκφράζει και το σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας το καλύτερο εργαλείο.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο που ξεκινά από τη Δευτέρα 25/01/16 στο χειμερινό κύκλο σεμιναρίων, θα ακολουθήσετε τη διαδρομή της τέχνης της φωτογραφίας και θα εξοικειωθείτε και με την καλλιτεχνική φωτογραφία. Στην καλλιτεχνική φωτογραφία καταργούμε την αντικειμενική καταγραφή μιας εικόνας. Ευθυγραμμίζουμε σαν τοξοβόλοι, νου, συναίσθημα και όραση, έχοντας στόχο την αποκρυπτογράφηση των βαθύτερων εννοιών ενός οπτικού κάδρου. Οι τρόποι που επιτυγχάνεται ποικίλουν ανάλογα τις συνθήκες και το οπτικό μας θέμα. Με την καλλιτεχνική φωτογραφία αφυπνίζουμε, διεισδύουμε, αφοπλίζουμε, σκηνοθετούμε, επικοινωνούμε και σίγουρα ταξιδεύουμε. 

Μέσα από τα μαθήματα αυτά, η έμπειρη καθηγήτρια Ντόρα Χάλαρη θα σας δώσει τις αφορμές ώστε να ανακαλύψετε ποιο είδος της καλλιτεχνικής φωτογραφίας σας ταιριάζει περισσότερο. Επίσης, θα ανακαλύψετε τη δύναμη των τεχνικών μέσων, γιατί η φωτογραφία είναι συνάρτηση τεχνολογίας και έμπνευσης.
 
Στο τέλος του σεμιναρίου με τη βοήθεια της καθηγήτριας θα πραγματοποιήσετε τη δική σας έκθεση φωτογραφίας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της σχολής.
 

~ Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή.

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο  213 00 24291 ή στο 6940 655 331

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου