Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Σεμινάριο σκηνοθεσίας θεάτρου


Σκοπός του σεμιναρίου είναι να φέρει τους σπουδαστές κοντά στον ρόλο του σκηνοθέτη, στις ανάγκες αλλά και τις ευθύνες του. Οι σπουδαστές θα γνωρίσουν τα βήματα που ακολουθεί ένας σκηνοθέτης από την επιλογή του θεατρικού έργου έως το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης. 

Σ'αυτό το σεμιναρίο, που ξεκινάει στις 30/01/16, μαζί με την Φωτεινή Τσακίρη θα ξεκινήσουμε με μία σύντομη αλλά περιεκτική ιστορική αναδρομή στην ιστορία της σκηνής και της σκηνοθεσίας θεάτρου από το αρχαίο θέατρο μέχρι τους συγχρονους συγγραφείς και τα έργα τους. Ταυτόχρονα θα αναλύσουμε το μεγάλο κεφάλαιο των χώρων και των σκηνών ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του έργου και της εποχής. Πως αντιμετώπιζουμε τους ηθοποιούς και πως τους στήνουμε πάνω στη σκηνή. Οι ανάγκες που προκύπτουν ανάλογα με την αρχιτεκτονική της κάθε σκηνής και της ατμόσφαιρας κάθε έργου. Τέλος, θα αναλύσουμε τι είναι τελικά η σκηνοθεσία, ποιος ο ρόλος του σκηνοθέτη και πως εξελίχθηκε τον 20ο και 21ο αιώνα. 

Προχωρώντας στην τελική μορφή του έργου, από την ανάγνωση ως την πρεμιέρα οι σπουδαστές θα κάνουν την πρακτική τους, σκηνοθετώντας ο καθένας το δικό του μονόπρακτο θεατρικό έργο, γραμμένο από τους σπουδαστές του τμήματος θεατρικής γραφής, που θα παρουσιαστεί στην τελική παράσταση της σχολής..


~ Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΔΕΝ μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Απαιτείται η φυσική παρουσία του σπουδαστή. 

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 213 00 24291 ή στο 6940 655 331

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου