Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Σεμινάριο σεναριογραφίας: Από το writing στο rewriting και απο την θεωρία στην πράξη

Μια καλή κινηματογραφική ταινία ή τηλεοπτική σειρά χρειάζεται τρία πράγματα: σενάριο, σενάριο, σενάριο.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο που ξεκινάει στις 28/01/16, στα πλαίσια του χειμερινού κύκλου σεμιναρίων στης σχολής Tabula Rasa, θα γνωρίσουμε  το τηλεοπτικό και κινηματογραφικό σενάριο από την σύλληψη της ιδέας έως  το τελικό κείμενο. Θα  ψάξουμε, τη φύση του θέματος, τη συναισθηματική και φυσική  δράση, τη δραματική ανάγκη του χαρακτήρα και τα  εμπόδια.

Με την Τίνα Καμπίτση, ξεκινώντας από αυτή την Πέμπτη, θα αναλύσουμε το διάλογο, τη σκηνή, τη σύγκρουση, τη δομή, την πλοκή και την υπό-πλοκή, το κείμενο και το υπό-κείμενο. Θα ερευνήσουμε τον τρόπο και τις τεχνικές γραφής και επανεγγραφής (rewriting), τις μορφές αφήγησης και τη δραματική δομή.

Επιπλέον, θα μας αναθέτει εβδομαδιαίως δημιουργικές ασκήσεις σεναριακής γραφής, οι οποίες θα μας οδηγήσουν σύντομα στην κατάκτηση της σεναριακής τεχνικής, αφού κατά τη δεύτερη ώρα του σεμιναρίου θα  διορθώνονται με τη συμμετοχή  των σπουδαστών υπό τη καθοδήγηση της καθηγήτριας. (creative workshop). 


~ Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή.

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο  213 00 24291 ή στο 6940 655 331

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου