Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Σεμινάριο τεχνικής του μοντάζ

Η δημιουργική διάσταση μιας άϋλης τέχνης.

“Το νόημα μιας και μόνο νότας σ’ έναν μουσικό σκοπό, το νόημα μιας και μόνο λέξης μέσα σε μια πρόταση, αποκαλύπτονται μόνο μέσα από το σύνολό τους, την ολότητα του μουσικού σκοπού ή της πρότασης. Το ίδιο ισχύει για τη θέση και το ρόλο ενός πλάνου μέσα στο όλο σώμα μιας κινηματογραφικής ταινίας.”
Μπέλα Μπάλαζ, Η θεωρία του Φιλμ

Το μοντάζ, ως όρος, εισήχθη στον κινηματογράφο από τον Σεργκέι Αϊζενστάιν και τους Σοβιετικούς σκηνοθέτες της εποχής του, ως συνώνυμο της δημιουργικής επεξεργασίας. Είναι η τέχνη της κίνησης και του ρυθμού στην εναλλαγή των πλάνων, η τέχνη της «συναρμολόγησης» των εικόνων και της ταύτισης στα πλάνα λόγου και μουσικής.

Ο Αρτέμης Βιγλιάρης θα μας μυήσει στην τέχνη του μοντάζ, ξεκινώντας απο την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου. Αυτό το καθαρά πρακτικό σεμινάριο, θα μας δώσει την ευκαιρία να καταλάβουμε τόσο τη λειτουργία του προγράμματος μοντάζ, όσο και το ότι αυτό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του μοντάζ στο post production είναι η «δεύτερη» και η κατ'εξοχήν σκηνοθεσία της ταινίας.


~ Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή.

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο  213 00 24291 ή στο 6940 655 331

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου