Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

NEO ταχύρυθμο masterclass συγγραφής δοκιμίου



Σε ελκύει η ιδέα της συγγραφής; 

Το δοκίμιο είναι ένα λογοτεχνικό τέχνασμα για να πει κανείς σχεδόν τα πάντα… 
- Α. Χάξλευ                      

Νέο ταχύρυθμο masterclass συγγραφής δοκιμίου, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, ώρα: 18:00-22:00.

Το δοκίμιο αποτελεί λογοτεχνικό είδος που βρίσκεται μεταξύ επιστήμης και… ποίησης! Όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν την ανάγκη έκφρασης των μύχιων σκέψεών τους κι επιθυμούν να μοιραστούν προβληματισμούς με τους γύρω τους. Ειδικά στην εποχή του διαδικτύου, ο καθένας μπορεί να δημοσιοποιεί τις απόψεις και τα ερωτήματά του σε blog. Αυτό το κείμενο, όπου οργανώνει τις πληροφορίες του, ασκεί κριτική, εκθέτει τους προβληματισμούς του και ωθεί τον αναγνώστη να αναρωτηθεί επί παντός επιστητού, αποτελεί δοκίμιο! Ωστόσο, προκειμένου τα δοκίμιά μας να ξεχωρίσουν ανάμεσα στην πληθώρα των δημοσιευμένων κειμένων, πρέπει να «ξεκλειδώσουμε» τα συγγραφικά μυστικά που θα μας βοηθήσουν ν’αποκτήσουμε το δικό μας αναγνωστικό κοινό. Αφού, λοιπόν, διαβάσουμε και σχολιάσουμε κείμενα δοκιμιακής γραφής, θα τα διασκευάσουμε ανάλογα με το στόχο του καθενός μας και στη συνέχεια θα γράψει ο καθένας ένα δικό του δοκίμιο, που θα διορθωθεί και θα σχολιαστεί μέσα στην τάξη. Ας μάθουμε πώς να πληροφορούμε και συγχρόνως να τέρπουμε τον αναγνώστη!                             


Διδάσκουσα: Αλεξάνδρα Χειμώνα

Βασικές ενότητες του masterclass:
1η ώρα: Αποδεικτικό δοκίμιο (ανάγνωση, κριτική, δομή, σκοπός)
2η ώρα: Λογοτεχνικό δοκίμιο (ανάγνωση, κριτική, δομή, σκοπός)
3η ώρα: Τομείς άντλησης υλικού (feedback), ιδανικός πρόλογος, διαμόρφωση μιας ιδέας σε ενιαίο κείμενο, τρόποι ανάπτυξης παραγράφων, διάταξη υλικού, μέσα πειθούς, τομείς έρευνας και άσκησης κριτικής
4η ώρα: Γράφω το δικό μου δοκίμιο, σχόλια-διορθώσεις

Το masterclass θα λάβει χώρα στη σχολή "Tabula Rasa"
Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.

Το συγκεκριμένο μάθημα μπορεί να ενταχθεί και στο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με παρακολούθησή του μέσω υπολογιστή, τη μέρα και την ώρα που εσείς επιλέγετε!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2130024291 και 6940655331 (καθημερινά 14:00 - 22:00).

Τα δίδακτρα για το 4ωρο masterclass συγγραφής δοκιμίου, είναι 25 ευρώ.

Κόστος εγγραφής δεν υπάρχει. Η εγγραφή κατοχυρώνεται με την πληρωμή του σεμιναρίου.

Σημείωση: Το κάθε masterclass απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, γι' αυτό καλό θα ήταν να κατοχυρώσετε εγκαίρως τη θέση σας.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στη συγγραφή.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa", για το masterclass που παρακολούθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου