Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

«Η λέξη που δε λες» από την καθηγήτρια της σχολής, Κατερίνα Γιαννάκου


   Η καθηγήτρια σεναριογραφίας της σχολής Tabula Rasa, Κατερίνα Γιαννάκου, υπογράφει το νέο πολλά υποσχόμενο κοινωνικό σίριαλ του Alpha, «Η λέξη που δε λες» και με την ευκαιρία, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση το θέμα του αυτισμού.

   Το σενάριο αποτελεί διασκευή της ισραηλινής σειράς “The A word” που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, όπου κι αν προβλήθηκε. Η Κατερίνα Γιαννάκου σε πρόσφατη συνέντευξη της παραδέχεται πόσο την δυσκόλεψε το θέμα του αυτισμού αλλά και η μεταφορά του στη μικρή οθόνη, με τη δέουσα σοβαρότητα. Όπως λέει και η ίδια: «Η σειρά ναι μεν βασίζεται σε μια υπάρχουσα κατάσταση, όπως ο αυτισμός αλλά έχει να κάνει και με τη μυθοπλασία. Η γραμμή των ορίων είναι λεπτή. Ίσως είμαστε προετοιμασμένοι σε κάποιες περιπτώσεις να γίνουν κάποια παράπονα με τον τρόπο που έχουμε χειριστεί το θέμα.  Παρόλα αυτά οφείλω να σας πω ότι έχει γίνει μία σοβαρή δουλειά εδώ και ένα χρόνο, καθώς πίσω από μένα και την παραγωγή, βρίσκονται επιστήμονες που δίνουν συμβουλές και βλέπουν ακόμα και το μοντάζ».

Υπόθεση:
   Χανιά 2016. Μια οικογένεια σαν όλες τις άλλες. Ένα παιδί σαν όλα τα άλλα. Ή μήπως όχι;
   Ο μικρός Παυλής έχει χτίσει έναν δικό του διαφορετικό κόσμο, έναν κόσμο με μουσικές, χρώματα και συναισθήματα.
   Η Ελένη και ο Γιάννης, οι γονείς του, τον φωνάζουν διάνοια. Ο ερχομός, όμως, του Βασίλη, του μικρότερου αδελφού της Ελένης και της γυναίκας του Ιωάννας θα ανατρέψει την κανονικότητα της ζωής τους. Η Ιωάννα επιμένει πως κάτι τρέχει με τον μικρό. Ο Παύλος, ο παππούς, είναι ο μόνος που αποφασίζει να δει την αλήθεια κατάματα και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.
   Η οικογένεια αντιμέτωπη με την αλήθεια. Τον αυτισμό του γιου της. Κυρίως, όμως, αντιμέτωπη με τα δικά της προβλήματα επικοινωνίας. Κι εκεί, αρχίζει η πάλη της για να καταλάβει και να αποδεχτεί. Όλοι δοκιμάζονται, καθώς οι νέες συνθήκες τους αναγκάζουν να επαναπροσδιορίσουν το τι σημαίνει ευτυχία και αγάπη.
   Τελικά, πόση δύναμη θέλει για να αποδεχτείς ότι η ζωή σου δε θα ‘ναι ποτέ ξανά η ίδια; Και πώς αυτή η αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε πιο ανοιχτούς δρόμους;

   «Η λέξη που δε λες» φέρει την υπογραφή του βραβευμένου σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν οι: Μαρία Πρωτόπαππα, Βασίλης Μπισμπίκης, Μάξιμος Μουμούρης, Πηνελόπη Τσιλίκα, Νεφέλη Κουρή, Γιάννα Κανελλοπούλου, Αργύρης Ξάφης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Μαρίνα Ψάλτη, Δήμητρα Σιγάλα, Ντέμπορα Οντόγκ, Μιχάλης Αεράκης κ.α. 

Στο ρόλο του μικρού, ο Γιώργος Στεντούμης.
Στο ρόλο του παππού, ο Δημήτρης Καταλειφός.



Πρεμιέρα: Τρίτη 25 Οκτωβρίου 21:50

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου