Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Διαγωνισμός "50 λέξεις" - Κείμενο 61: "Πιο νέος από τους νέους" της Χριστίνας Κοσμοπούλου

«Δε θα έπρεπε να ήμουν εδώ», σκέφτηκε καθώς έμπαινε στο γεμάτο με πρωτοετείς φοιτητές αμφιθέατρο. Έκανε να φύγει μα ο καθηγητής του έκλεισε το δρόμο. «Το μάθημα αρχίζει», του είπε αυστηρά. Η διάλεξη ξεκίνησε. Αυτός χαμογελούσε. «Είστε καλά;», ρώτησε ο καθηγητής. «Φέτος έκλεισα τα εβδομήντα. Κι όμως νιώθω ότι σήμερα ξεκίνησα να ζω. Είμαι άραγε καλά;» απάντησε.

~~~~~~~

Το κείμενο συμμετέχει στο λογοτεχνικό διαγωνισμό 50 λέξεων, του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.

Η ανάδειξη του νικητή, θα γίνει σύμφωνα με την προτίμηση των αναγνωστών. Αν σας άρεσε το κείμενο, μπορείτε να του χαρίσετε μια ψήφο, πατώντας στο κουμπί G+1, που βρίσκεται στο κάτω μέρος αυτού του post και να δώσετε την ευκαιρία στο συγγραφέα να κερδίσει ένα από τα τρία μεγάλα δώρα της σχολής.

Α. Δωρεάν φοίτηση για ένα (1) έτος στο τμήμα της δημιουργικής γραφής.
Β. Δωρεάν φοίτηση για ένα (1) έτος σε οποιοδήποτε άλλο τμήμα της επιλογής τους (λογοτεχνικής γραφής, σεναριογραφίας, θεατρικής γραφής, εικονογράφησης, σκηνοθεσίας κινηματογράφου, σκηνοθεσίας θεάτρου, υποκριτικής, νοηματικής γλώσσας.)
Γ.  Δωρεάν φοίτηση για ένα (1) έτος σε ένα σεμινάριο της επιλογής τους.
(Η φοίτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί ΚΑΙ με φυσική παρουσία ΚΑΙ μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.)

14 σχόλια:

  1. Μου αρέσει το θέμα. Αισιόδοξο και "νέο". Στο τέλος θα έλεγα: "... είμαι καλά". Όχι ερώτηση. Απόλυτη κατάφαση. Καλή συνέχεια με ωραίες τέτοιες ιστορίες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια και τα σχόλια σας! Εύστοχη η παρατήρησή σας. Νομίζω ότι είναι θέμα οπτικής και ότι η αίσθηση που αφήνει στο τέλος η κατάφαση είναι διαφορετική από την αίσθηση που αφήνει η ερώτηση. Καλή λογοτεχνική συνέχεια και σε εσάς! Να είστε καλά!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο, Χριστίνα.Κείμενο μεστό.Εύκολα ο αναγνώστης φτιάχνει την εικόνα και αντιλαμβάνεται πολλές διαστάσεις των προσώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας! Χαίρομαι που σας άρεσε! Να είστε καλά!

      Διαγραφή
  3. Διασκεδαστικό και πολύ εύκολα κατανοητό, ότι πρέπει για αυτές τις ζεστές μέρες!Συγχαρητήρια, σας εύχομαι καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή