Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

"Μια διαφορετική Χιονάτη" της Αγγελική Σαραφίδου



Μια φορά και ένα καιρό, μια πριγκίπισσά με όνομα Χιονάτη ζούσε σε ένα παλάτι με την μητριά της, η οποία ήταν πολύ κακιά όχι μόνο μαζί της αλλά με όλο το παλάτι. Κάθε μέρα ρωτούσε τον καθρέφτη της ποια είναι η πιο όμορφη σε όλη την χωρά και εκείνος της έδινε κάθε φορά την απάντηση που επιθυμούσε. Η μητριά της ήταν πολύ χαρούμενη που βρισκόταν στην πρώτη θέση πάντοτε, ώσπου μια μέρα ο καθρέφτης της είπε πως η πιο όμορφη γυναικά στην χωρά της είναι η Χιονάτη, εκείνη εκνευρίστηκε τόσο πολύ που της πηρέ την θέση που αποφάσισε πως ο μονός τρόπος για να ξαναγίνει η πιο όμορφη ήταν να πεθάνει η Χιονάτη. 


Η Χιονάτη, μαθαίνοντας πως κινδυνεύει από την μητριά της έφυγε τρέχοντας από το παλάτι και πήγε στο δάσος να κρυφτεί ώσπου είδε  ένα σπιτάκι και έτσι κουρασμένη που ήταν μπήκε μέσα. Το σπιτάκι όσο όμορφο ήταν απ' έξω τόσο ακατάστατο και βρώμικο ήταν μέσα, η Χιονάτη όμως ήταν τόσο κουρασμένη που κοιμήθηκε σε κάποια από τα κρεβάτια. Ξύπνησε από τις φωνές που άκουσε από κάποια παιδάκια, νόμιζε, αφού μετά κατάλαβε πως ήταν νάνοι που ζούσαν σε αυτό το σπίτι. Οι νάνοι ήταν εμφανώς νευριασμένοι με την Χιονάτη καθώς είχε εισβάλει στο σπίτι τους χωρίς την άδεια τους, τότε εκείνη τους εξήγησε την κατάσταση και εκείνοι της προτείναν να ζήσει στο σπιτικό τους με αντάλλαγμα να τους καθαρίζει, να τους μαγειρεύει, και να τους σιδερώνει. 

Όμως η Χιονάτη δεν είχε φανταστεί έτσι το μέλλον της, δεν ήθελε να ναι σαν όλες τις γυναίκες της εποχής της, νοικοκυρές και μόνο αυτό, είχε όνειρα που ήθελε να τα κάνει πραγματικότητα, ήθελε να 'ναι ανεξάρτητη. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να μην δεχτεί την πρόταση των νάνων ακόμη και αν αυτό της στοίχιζε την ιδιά την ζωή της μιας και κινδύνευε από την μητριά της που την κυνηγούσε λόγω της ομορφιάς της. Φεύγοντας λοιπόν από το σπιτάκι των νάνων σκέφτοταν τι θα ήταν καλύτερο για το μέλλον της, κοιτάζοντας την τσέπη της είδε πως έχει αρκετές χρυσές λύρες που είχε πάρει από το παλάτι. Αποφάσισε λοιπόν να φύγει από την χωρά της , έτσι θα λύνονταν τα μαγιά και θα ξανά ήταν η πιο όμορφη της χωράς  η μητριά της, και θα γλίτωνε την ζωή της . 

Η Χιονάτη μπορούσε πλέον να κάνει μια καινούργια αρχή στην ζωή της και να ακολουθήσει τα όνειρα της. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλυτέρα!

Συγγραφέας: Αγγελική Σαραφίδου - Σπουδάστρια Tabula Rasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου